Är du över 30 år och pratsugen? 

Vi träffas varannan onsdag och samtalar om npf-relaterade frågor utifrån olika teman och vill gärna ha fler att prata med! Under våra samtalsträffar delar vi med oss av våra erfarenheter om både knepiga och oknepiga situationer som kan uppstå – när du är 30+ och just mitt i livet. 
Om du inte är pratsugen men gärna vill lyssna på andra som har erfarenhet av npf-diagnoser är du givetvis också välkommen. Vilka teman rtespektive träff kommer utgå från kan du läsa nedan.

Inleder gör den som ansvarar för samtalsträffarna, det vill säga Kenny eller Eva.

Varmt välkommen!

Höstens samtalsträffar:

21 augusti Mitt liv hurdå?

Varmt välkommen till oss och prata om olika förutbestämda ämnen, där du kan dela dina och andras upplevelser. Den 21 augusti drar vi igång och presenterar höstens ämnen. Har du något ämne som du gärna vill samtala om så tar vi gärna emot önskemål.

4 september Intelligens på många sätt 

Ofta förknippas intelligens med bra skolbetyg eller fantastiska uppfinningar, men det finns flera sorters intelligens, t.ex. musikalisk eller emotionell intelligens. Hur passar vi in bland alla dessa intelligenser?

18 september Stigma eller styrka?

Hur gör vi för att bäst komma till vår rätt på jobbet, fritiden, familjen?
Är våra npf-diagnoser superkrafter eller innebär de bara att vi hamnar ännu mer utanför? Vi samtalar om hur vi kan undvika att fastna i andras fördomar om oss.

2 oktober Vad ska vi med diagnoserna till?

Diagnosen berättar om våra svårigheter men säger inget om våra styrkor. Men så behöver det inte vara! Professor Sven Bölte på KIND har tillsammans med andra forskare skapat ett webbformulär utifrån ICF för att man ska kunna få en helhetsuppfattning om individens styrkor och svagheter. Hur kan vi använda detta?

16 oktober Habiliteringen – vad, hur och varför?


Vad kan Habilitering & Hälsa göra för oss med npf-diagnos och hur går det till att få hjälp? Annika Brar, habiliteringsläkare i Region Stockholm, berättar och svarar på frågor.

30 oktober Vad kan jag göra själv för att må bättre? Del 1. Mat, motion med mera


Vad kan jag göra själv för att må bättre? Del 1. Mat, motion med mera
Att äta rätt, sova tillräckligt och röra på oss är viktigt men svårt att få till. FAR-instruktören Lisel Humla tipsar om hur vi kan komma i gång och vad vi bör tänka på.

13 november Vad kan jag göra själv för att må bättre? Del 2. Om tankar, självbild och känslor.


Våra tankar om oss själva, tänkta om och om igen, skapar banor i hjärnan. Att ändra negativa tankar om oss själva till positiva kräver ett medvetet men nödvändigt arbete.

27 november Självhjälp – hjälp eller stjälp?


Böcker som berättar för oss om hur vi ska bli ”bättre” i ena eller andra avseendet finns det gott om. Även sociala medier kryllar av tips och råd på hur du kan förbättra ditt mående. Är de till hjälp, eller kan de till och med vara dåliga för oss?

11 december Tips och trix för en bättre vardag


Många av våra svårigheter kan vi delvis kompensera med olika typer av hjälpmedel. Vi samtalar om våra egna erfarenheter och tipsar varandra vad som funkar för var och en.

  • Var: Brännkyrkagatan 91 nära Zinkensdamms tunnelbana. För att ta dig in till samtalsträffen ring på Attention i porttelefonen så släpps du in.
  • När: Onsdagar, jämna veckor mellan kl 17-19.
  • Vem: För dig som är 30 år och uppåt.
  • Kostnad: 15 kr, fika ingår.

Varmt välkommen!

Håll dig uppdaterad och se fler aktuella evenemang på vår Facebook-sida här.

Har du frågor eller funderingar mejla kansli@attention-stockholmslan.se