Attention-rött med matchande svart dominerade klädkoden på föreningskonferensen i år. Många fina varianter av profilkläder fanns att beundra liksom egna klädstilar. Här står till exempel jag, Lisel Humla Sjöstedt och Eva Eggeby, färgmatchade och spanar in den stora skaran minglande delegater på Idétorget.

Lisel Humla Sjöstedt och Eva Eggeby representerar projektet Promenera mera med på Attentions föreningskonferens 2023
Lisel Humla Sjöstedt och Eva Eggeby på Föreningskonferensen. Foto: “Kapten Rödskägg” Johan Bohlin, Attention Uddevalla

Eva Eggeby är med i Attention Stockholms läns styrelse samt medlem i Attention Sollentuna/Väsby. Lisel Humla Sjöstedt, projektledare för Promenera mera med Attention. länets pågående projekt. Hon är också medlem i Attention Huddinge-Botkyrka-Salem.

Vad lägger du mer märke till i det fina fotot av Johan Bohlin, Attention Uddevalla? Glaset med pennor var överraskande strategiskt placerad. Många letade efter en penna och då blev det också till att fylla i vår enkät: Svara och få en gåva. Frågorna handlade om projektet Promenera mera med Attention. Gåvorna ligger gömda i den eleganta röd-svarta asken och de inlämnade enkäterna vaktas av hunden. Du ser väl hunden? Eva Eggebys påbörjade experiment med promenadvänliga profilprodukter går också att skymta på utställarbordet.

Inspirerande genomgångar

Ibland kunde även jag, Lisel Humla som alltså var där som utställare på Idétorget, smita in i konferensrummet. Till exempel när det pratades om Attentions gemensamma grund. Riksförbundet Attentions ordförande Anki Sandberg syns längst fram till vänster på podiet. Längst till höger på podiet sitter Adina Langseth från Attention Lindesberg. Hennes fantastiska både berättelse och presentation glömmer vi nog inte i första taget. Hon var så inspirerande och naturligt underhållande. Och det redan innan vi fick ta del av vad Eric Donell lärde ut till oss senare på dagen.

Anki Sandberg leder diskussionen på Attentions Föreningskonferens 2023
Här syns exempel på svarta profilkläder med röd text. Foto: Lisel Humla Sjöstedt

Äntligen fick vi se honom

Det var många delegater på föreningskonferensen som stod i kö för att få prata med Simon Wimell som också hade plats på idétorget. Och varför är Simon Wimell så eftertraktad? Jo, det är han som är webbkonsult åt Attention Riks och den vi vänder oss till när vi sliter vårt hår för att få till våra nya föreningswebbplatser under Attention.se-paraplyet. Det många av oss som håller på med det önskade oss var att få till webbträffar där vi kan ställa frågor till Simon. Det tyckte han var en bra idé. Så där har vi något att se fram emot.

Stefan Johansson, Lisel Humla Sjöstedt och Simon Wimell på Föreningskonferensen med Attention 2023
Här står Stefan Johansson, Attention Södertälje-Nykvarn och jag, Lisel Humla Sjöstedt först i kön till Simon Wimell.

Vill ni se en stjärna, se på Eric Donell

Så inspirerande det var att ta del av Eric Donells presentation av att presentera bättre. Och han lever verkligen som han lär. Jag lovar att han hade förberett sig på det sätt han så underhållande förmedlade till oss att också göra. Att vara väl förberedd var grunden i hans budskap. Att ta både sig själv och sitt budskap på allvar bäddar för en underhållande presentation som når fram.

Eric Donell inspirerer på Föreningskonferensen 2023
Och här är det röda profilkläder med vit text. Foto Lisel Humla Sjöstedt. Och så Eric Donell förstås, längst fram.

Promenera mer eller mindre i ovädret Babet

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder sägs det ju. Jag är inte så säker på att jag håller med efter lördagseftermiddagens Promenera mera med Attention. Jag hade varit ute och prov-promenerade på lunchen och fått till en kort slinga med fantastisk utsikt längs med strandpromenaden.

Det var tufft väder redan då så min röda keps flög iväg och hamnade under en parkerad bil. Det skedde ungefär ovanför bokstäverna “and” i Scandic på kartan. Strecket är lite tjockare där. Det är jag som springer fram och tillbaks och kryper på asfalten och krånglar ut min keps.

Tips på promenad-koll

Det finns många sätt att hålla koll på sin förflyttning nu för tiden. Ett sätt är via appen MapMyWalk. När vi är ute och Promenerar mer brukar flera av oss mäta hur vi går på lite olika sätt. Det skapar en större helhet. Jag förstår inte riktigt alla siffror i den här bilden på vår promenadslinga. Men det behöver jag ju heller inte. Men visst ser rundan ut lite som Italien?

Karta på Promenera mera-slingan på Föreningskonferensen för Attention 2023

Vi var ett gäng, eller ska jag säga två som tappert gav oss iväg för att Promenera mera ner till Alviks strand. Den ena halvan gillade att gå fort och vi i lugna gruppen såg de snabba försvinna ur synfältet redan vid första svängen. Vi trodde de skulle vända och komma tillbaka efter ett tag. Men det var nog att begära för mycket mitt i ett oväder.

En promenad kan vara NPF-vänlig på så många olika sätt. Att få gå i sitt eget tempo är NPF-vänligt. Att promenera och prata om att kunna boka rum med tyngdtäcke på hotell likaså. Hur det gick för den snabba gruppen? De kom ju tillbaka en stund efter oss i den lugna gruppen, glada och blöta (var vi allihop).

Losel Humla Sjöstedt, projektledare för Promenera mera med Attention 2023

Då tackar jag för mig med denna min rapport från Föreningskonferensen 2023. Nästa steg är att skicka iväg ett nyhetsbrev via mejl till alla som svarade på Promenera mera-frågorna och berätta om att den här personliga rapporten finns plus några NPF-vänliga promenadtips förstås.

Vill du som ser det här också hålla koll på vad som händer i och med projektet Promenera mera med Attention kan du också beställa det (gratis förstås) genom att klicka här.

Lisel Humla Sjöstedt
Promenera mera NPF-vänligt
med Attention